انواع وب

آشنایی با وب۱ وب۲ وب۳

آشنایی با انواع وب

همه ما به این موضوع آگاه هستیم که اینترنت و فضای وب نسبت به گذشته تغییرات محسوسی داشته است. این تغییرات نه تنها برای کاربران بلکه برای توسعه دهندگان فضای وب بسیار کارآمد بوده و بهره‌های فراوانی از آن برده‌اند. ایجاد صفحه‌های وب امروزه بسیارآسان ‌تر از گذشته است و جذابیت بیشتری نسبت به قبلا که فقط از چند جمله در صفحه استفاده می‌شد دارد. در ادامه قصد داریم شما را با انواع وب آشنا کنیم.

آگاهی از این مسئله که وب در آینده تغییرات بیشتری می‌کند و وضعیت الان آن پایدار نیست. موجب این می‌شود که اطلاعات خود را راجب وب افزایش دهید. امروزه صحبت‌های بسیاری راجب وب۲ آغاز شده است. فقط کافی این عبارت را در گوگل سرچ کنید تا هزاران مطلب راجب آن پیدا کنید با وجود این بسیاری از کاربران با این عبارت ناآشنا هستند.

انواع وب

وب۱

یکی از انواع وب، وب یک است که در سال ۱۹۸۹ که وب توسط آقای برنزلی اختراع شد. درست در زمانی که مردم با ویژگی وب۱ آشنا شدند به سرعت تصمیم گرفتند اطلاعات را دیگر بر روی کاغذ ثبت نکنند و حتی اطلاعات قبلی را وارد فضای وب کنند. سرعت  ورود اطلاعات به دنیای دیجیتال باعث شد کاربران در مدت زمان کوتاهی به حجم وسیعی از اطلاعات دسترسی پیدا کنند. نتیجه دیجیتالی شدن اطلاعات باعث ایجاد صفحات زیادی در دنیای اینترنت می‌شود. در حال حاضر بسیاری از افراد برای به دست آوردن اطلاعات مورد نیاز خود از اینترنت بهره می‌برند.

در دنیای امروز و متناسب با نیاز بشر اینترنت و فضای وب به سرعت در حال تغییر و گسترش است. اداره‌ها و سازمان‌های دولتی نیز در ایران در حال فعال شدن در دنیای دیجیتال و ورود به فضای وب۱ هستند. اوج محبوبیت وب۱ از سال ۱۹۹۱ تا۲۰۰۴ میلادی بوده است که در این دوران کابران فقط مصرف کنندگان اطلاعات بودند که این موضوع در وب۲ و وب۳ دچار تغییر جهت شد.

وب۲

از انواع دیگر وب می‌توان به وب۲ اشاره کرد. ورود کاربران به دوران وب۲ از سال ۲۰۰۴ میلادی شروع شد و تا به الان ادامه پیدا کرده است. وب۲ فضایی را برای کاربران ایجاد کرده که دیگر فقط مصرف کننده اطلاعات نباشند. بنابراین خود آن‌ها توانایی تولید محتوا و نشر آن را در فضای وب دارند. وب۲ فضای ساده‌تر و جدی‌تری را برای ورود کاربران نسبت به وب۱ فراهم می‌کند. به طور مثال ابزارهای ورود به دنیای اینترنت وارد زندگی اغلب افراد جامعه شده است.

افراد با گوشی‌های هوشمند به راحتی تولید محتوا می‌کنند و محتوا خود را در شبکه‌های اجتماعی و وب سایت‌های بزرگ چون یوتیوب، فیسبوک، آمازون و غیره به اشتراک می‌گذارند. وب۲ در فضای اینترنت محیطی ایجاد می‌کند تا سیستم‌های جدید وارد این فضا شوند. مانند سیستم‌های مدیریت محتوا وردپرس و فروشگاه‌های اینترنتی.  این سیستم ها در دوران وب۲ ایجاد شدند و رونق بسیاری گرفتند و همچنین ایجاد وبلاگ توسط کاربران نیز در این فضا به وجود آمدند.

وب۲ و تفاوت آن با وب۱

در دوران وب۲ تغییرات ساختاری بزرگی  نسبت به وب۱ ایجاد شد. در دوران وب۲ کاربران می‌‌توانند نظرات خود را  به اشتراک بگذارند و مانند فضای وب۱ نیست. وب۱ فقط اطلاعات تولیدکنندگان را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. وب۲ دوران به اشتراک گذاشتن محتوا و ایجاد شبکه اجتماعی وسیعی را در بین کاربران برای تبادل نظرات به اشتراک می گذارد.

نقاط ضعف وب۲

  • در دنیای وب۲ برای به اشتراک گذاشتن محتوا در فضای اینترنت باید اطلاعات شخصی خود را در اختیار شرکت‌های ایجاد کننده پلتفرم ‌های اینترنت قرار دهید.  این شرکت‌ها هر زمان که بخواهند می‌توانند دسترسی کابران را به اطلاعات موجود در وب محدود کنند.
  • نقطه ضعف دیگری که این شرکت‌های بزرگ دارند این است که اطلاعات شخصی کاربران را به شرکت‌های تبلیغاتی می‌فروشند.

وب۳

وب۳ دستاورد بزرگی برای حفظ حریم شخصی کاربران می‌باشد زیرا اطلاعات درآن به صورت غیر متمرکز ودر فضایی امن است. در این وب دیگر شرکت‌های بزرگ به عنوان واسطه عمل نمی‌کنند و مالک اطلاعات شخصی دیگران نیستند و به اطلاعات کاربران دسترسی ندارند. اطلاعات در محیط بلاکچین قابل دسترس برای تمامی کاربران است. در دوران وب۳ شبکه‌های اجتماعی و شرکت‌های بزرگ  پشتیبانی کننده آن‌ها  نمی توانند کاربران را به دلیل انتشار عکس و یا حرف‌هایتشان محدود کنند. وب۳ در فضای توییتر نیز در حال اجرا است.

آیا وب۳ یک واقعیت است؟

انواع وب

در حال حاضر از وب۳ اطلاعات زیادی در دسترس نداریم و وب۳ موافقان و مخالفان خود را دارد.  برخی از مردم  بر این باورند که وب۳ یک شایعه است که توسط برخی از افراد در حوزه رمز ارزها در بین مردم پخش شده است. اما افراد مشهوری مانند ایلان ماسک و جک دورسی درباره وب۳ صحبت کرده‌اند. وب۳ نیز نقاط قوت و ضعف خود را دارد که هنوز از چشم بسیاری از افراد دور است. با فراگیر شدن وب۳ در بین افراد و استفاده آحاد مردم از فضای وب۳ می‌توان به ویژگی ‌های آن پی برد.

وب۳(وب معنایی)

وب معنایی  کمک می‌کند که اطلاعات مورد نیاز خود را  به طور دقیق‌تر از موتورهای جستجو پیدا کنید. وب۳ که از روی مفهوم کلمات منظور کاربران را درک می‌کند نتایج جستجو را دیگر برمبنای کلمات کلیدی نشان نمی دهد. بلکه بر اساس معنا و مفهوم کلمات نتایج بهتری را به کابران نشان می‌دهد.

هوش مصنوعی

ترکیب وب۳ و هوش مصنوعی این قابلیت را ایجاد می‌کند که رایانه‌ها مانند انسان اطلاعات را تشخیص دهند. همین امر کمک می‌کند تا نتایج در مدت زمان کوتاه‌تری به دست آیند. در نتیجه وب۳ برای برطرف کردن نیاز‌های کاربران بسیار باهوش‌تر عمل می‌کنند.

قرداد‌های هوشمند

با کمک وب۳ می‌توانید محیطی را فراهم کنید که برای اطلاعات امن و غیر قابل نفوذ باشد این قرداد‌های هوشمند وسیله‌ای قدرتمند هستند و فرصت‌های بیشتری برای کاربران در فضای اینترنت فراهم می‌کنند. قرداد هوشمند برای تکنولوژی نرم افزاری و وب به کار می‌روند و در معاملات روزانه نیز کاربرد دارد.

نتیجه گیری

با روی کار آمدن وب۱ جنبشی عظیم دربین افراد جامعه به وجود آمد، تا آن‌ها را وارد فضایی جدید در دنیای دیجیتال کند. اما در مدت زمان کوتاهی و با ورود وب۲ محبوبیت خود را از دست داد. وب۲ مدت زمان زیادی است که مورد استفاده کاربران قرار دارد و به موفقیت‌های زیادی دست یافته است. دوران وب۳ نیز در حال آغاز شدن است و سرمایه گذاری‌های بسیاری برای وب۳ انجام شده است. آشنایی و ورود به دنیای وب۳ برای بسیاری از کاربران سود و درآمد‌‌های بالایی را به دنبال دارد. آشنا شدن با تفاوت‌های وب۱، وب۲، وب۳، کمک می‌کند روند تغییرات وب در آینده را پیش‌بینی کنید.

شرکت مهندسی نوآوران نوین بین، برترین شرکت طراحی سایت و سایر خدمات دیجیتال مارکتینگ در سایر نقاط کشور است.

درخواست مشاوره رایگان

جهت درخواست مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد نمائید تا کارشناسان دیجیتال مارکتنیگ در اسرع وقت با شما تماس بگیرند و یا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

نوشته ها
خدمات